Home / Wijkwerkplaatsen / Strategische doorontwikkeling Social Pact

Strategische doorontwikkeling Social Pact

Wijkwerkplaats Zuidoost
Als onderdeel van de wijkwerkplaats Zuidoost gaan we aan de slag met de dialoog en samenwerking tussen de partners van het Social Pact. Dit met ondersteuning van de Hogeschool van Amsterdam.

De dialoog is gericht op het identificeren van specifieke belemmeringen waartegen het Social Pact aanloopt, en op de aangrijpingspunten om de kansen van bewoners te verbeteren.

Doel is het Social Pact te ondersteunen met meer inzicht, kennis en daaraan gekoppeld advies, zodat zij (1) zichzelf met deze kennis als netwerkorganisatie verder kunnen ontwikkelen en (2) op een aantal thema’s (gerelateerd aan kansengelijkheid) aan de buitenwereld beter zichtbaar, meetbaar en inzichtelijk kunnen maken. Dit zodat de gemeente en andere mogelijke samenwerkingspartners kunnen zien wat de kracht van het Social Pact is, het Social Pact meer zicht heeft op de manier van kijken van de gemeente en andere (fundings)partners en andere (samenwerkingsverbanden van) organisaties in de sociale basis kunnen leren van de ervaringen van het Social Pact bij het werken aan kansenongelijkheid in de wijk.

In een aantal sessies gaan we aan de hand van kennisvragen in op perspectieven, mogelijkheden en de strategische koers van het Social Pact. De bredere lessen uit deze samenwerking over samenwerken aan ongelijkheid op stadsdeel- en wijkniveau, kunnen andere organisaties met eenzelfde ambitie verder brengen.

Samenwerkingspartners: Social Pact en Hogeschool van Amsterdam (HvA), lectoraat Management van Cultuurverandering.

Het Social Pact is een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en professionals uit Amsterdam Zuidoost. Eén van de partners is Life Skills, een organisatie voor de ondersteuning van jongeren in de breedste zin, zodat zij zich kunnen ontplooien in de multiculturele Nederlandse samenleving en regie kunnen nemen over hun leven voor een duurzame toekomst.

Video: De Jonge Reporters | © Alle Rechten Voorbehouden
Moenira Luqman van Life Skills
Wijkwerkplaatscoördinator Zuidoost: Mireille Westfa

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.