Een zeker bestaan begint bij een betrouwbare overheid

Iedereen heeft het erover en wil er wat aan doen: bestaansonzekerheid. Maar wat zeggen mensen die dit treft er zelf over? Kan de overheid hun vertrouwen nog krijgen? En kunnen we elkaar ook zonder overheid meer helpen? 

Graag nodigen we je uit voor het symposium ‘Een zeker bestaan begint bij een betrouwbare overheid’. We presenteren in deze bijeenkomst het e-magazine met de bevindingen uit het Amsterdamse programma Een (on)zeker bestaan in de stad van het Kenniscentrum Ongelijkheid. Daarin zetten we de cijfers op een rijtje, bevragen we mensen zelf, en kijken we hoe het beter kan. Thema’s zijn: de rol van levensgebeurtenissen, cumulatie van ongelijkheden, geld en werk, instantiekapitaal (of dealen met instanties) en verlies van vertrouwen. Het e-magazine overhandigen we aan de wethouders Marjolein Moorman en Rutger Groot Wassink van de Gemeente Amsterdam. 

Met Marcel Ham (Tijdschrift Sociale Vraagstukken) als dagvoorzitter, programmaleiders Monique Kremer (UvA) en Aisa Amagir (HvA), onderzoekers, ervaringsdeskundigen en meer. 

Datum: Donderdag 18 januari 2024
Tijd: Inloop vanaf 13:45 uur. Start evenement 14:00 uur. 17:00-18:00 netwerken met hapjes en drankjes
Locatie: Hogeschool van Amsterdam, Kohnstammhuis, Kohnstammzaal (9e etage)
Wibautstraat 2-3, 1091 GM, Amsterdam

Meer informatie over het onderzoeksprogramma kun je hier vinden.

Houd onze website of LinkedIn in de gaten voor updates over het programma en de sprekers.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan.

Aanmeldformulier slotsymposium programma ‘Een onzeker bestaan in de stad’

Gegevens(Vereist)
Organisatie(Vereist)
Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief van het Kenniscentrum Ongelijkheid