Home / Project: Een slecht begin is het dubbele werk?

Project: Een slecht begin is het dubbele werk?

Ongelijkheid tijdens de transitie van opleiding naar werk.

Onder leiding van Jos Akkermans (School of Business and Economics, VU) wordt ongelijkheid bij jongeren tijdens de transitie van opleiding naar werk onderzocht, en wat het effect van de coronapandemie daarop is. 

De coronacrisis heeft jongeren hard geraakt. Dit kan aanhoudende en zelfs groeiende sociale ongelijkheid in Amsterdam versterken. Onderzoek naar jongeren tijdens de transitie van opleiding naar werk kan bijdragen aan kennisontwikkeling om onderliggende mechanismen van ongelijkheid, mogelijk versterkt door de coronacrisis, beter te begrijpen. Bovendien kan het leiden tot praktijkontwikkeling om ongelijkheid tegen te gaan. 

Het doel van dit project is tweeledig: 

Door jongeren te volgen over de tijd brengen wij oorzaken in kaart van ongelijkheid op het gebied van inzetbaarheid van jongeren die mogelijk versterkt zijn door de COVID-19-pandemie. Tevens formuleren we aanknopingspunten voor interventies ter ondersteuning van Amsterdamse jongeren. Kwetsbare groepen kunnen hierdoor vroegtijdig geïdentificeerd en gericht ondersteund worden om negatieve lange-termijn effecten te beperken.

Partners in dit project zijn: 

  • VU – School of Business and Economics 
  • VU – Sociale Wetenschappen 
  • HvA – Onderwijs en Opvoeding
  • ROC van Amsterdam

Opbrengsten

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.