Home / Over ons / Wie we zijn / Wouter de Kruijff

Wouter de Kruijff

De kansen die je krijgt om jezelf te ontwikkelen, om deel te nemen aan onze samenleving en om iets van je leven te kunnen maken zouden voor iedereen gelijk moeten zijn.
Manager Bedrijfsvoering
Betrokkenheid

Waarom ben je hier komen werken? 
Het initiatief vanuit de gemeente en kennisorganisaties in Amsterdam om met het Kenniscentrum expliciet aandacht te hebben voor het thema Ongelijkheid spreekt mij aan. De kansen die je krijgt om jezelf te ontwikkelen, om deel te nemen aan onze samenleving en om iets van je leven te kunnen maken zouden voor iedereen gelijk moeten zijn. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet realiseer ik mij steeds meer. Daar is nog veel werk te doen. 

Wat is je ambitie bij het Kenniscentrum Ongelijkheid?
Het Kenniscentrum werkt aan veel activiteiten (onderzoek, projecten, wijkwerkplaatsen) met veel verschillende partijen en betrokken mensen. Ik richt mij op de bedrijfsvoering van het Kenniscentrum zelf, zodat deze belangrijke en mooie initiatieven kunnen worden gerealiseerd.   

Waar ben je het meest trots op als je kijkt naar wat het Kenniscentrum al heeft bereikt?
Wat ik bijzonder en sterk vind van het Kenniscentrum is dat het de brug slaat tussen onderzoek om te begrijpen, het beleid dat kansengelijkheid moet bevorderen en de initiatieven in de wijken voor de veranderingen dicht bij de mensen waar het om gaat. Volgens mij kan je dan ook echt het verschil maken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.