Home / Over ons / Wie we zijn / Chevaly Riebeek

Chevaly Riebeek

Programmanager Kennisnetwerk
Betrokkenheid

Waarom ben je hier komen werken?

Zolang ik me kan herinneren, probeer ik de wereld eerlijker te maken. Opgroeiend in een wijk waar veel armoede en stress speelde, zag ik al vroeg in wat het betekent om bepaalde kansen wel of juist niet te krijgen.

In de afgelopen jaren heb ik me dan ook verdiept in systemen die ongelijkheid versterken en in stand houden. Ik focus me vooral op hoe we het beter kunnen doen. En hoe we het samen kunnen doen. Een werkwijze die perfect aansluit bij het Kenniscentrum Ongelijkheid.

Wat is je ambitie bij het Kenniscentrum Ongelijkheid?

Mijn ambitie is om in de wijken verbindingen te leggen tussen initiatieven van burgers en de kennis die in het Kenniscentrum gegenereerd wordt. Ongelijkheid kunnen we alleen bestrijden als onderzoekers, burgers en overheid samenwerken. Onderzoek doen samen met, in plaats van naar de mensen om wie het gaat. Dus echt oplossingen zoeken met elkaar.

Waar ben je het meest trots op als je naar wat het Kenniscentrum al heeft bereikt?

Ik ben trots op de positieve energie die bij al onze activiteiten en gesprekken aanwezig is. Alle partners zijn blij om deel uit te maken van het netwerk. Het Kenniscentrum zijn we echt samen, en dat voel je.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.