Download de publicatie

Ondersteuning Jeugd in Overgang naar Volwassenheid

Raak Pro Kwetsbare jongeren - Ondersteuning Jeugd in Overgang naar Volwassenheid (OJOV)

Onder leiding van Femke Kaulingfreks (Inholland)

De overgang naar volwassenheid verloopt voor veel jongeren niet vanzelf. Dit geldt vooral voor jongeren die moeizaam hun weg vinden naar de juiste opleiding, een leuke baan en een sociaal leven.  Sinds de drie grote transities in het sociale domein zijn gemeenten verantwoordelijk voor het bieden van die ondersteuning. Juist voor de doelgroep jongeren blijkt het een lastige opgave om passende, integrale hulp te bieden op verschillende levensgebieden. 

Dit onderzoek creëert een beter beeld van de belemmeringen en kwetsbaarheid waar diverse jongeren tegen aan lopen. Hoe beleven zij de overgang naar volwassenheid? Hoe krijgen zij steun tijdens deze levensfase? 

OJOV wordt uitgevoerd met ondersteuning en onder verantwoordelijkheid van een breed consortium van partners uit (lokaal) beleid, onderzoek, onderwijs en werkveld. Het consortium houdt toezicht op de voortgang, kwaliteit en opbrengst van het onderzoek. Het consortium is samengesteld uit de volgende consortiumpartners:

  • Kennisinstellingen: Hogeschool Inholland, Verwey-Jonker Instituut, Hogeschool Rotterdam, Stichting Alexander
  • Gemeenten: Amsterdam, Haarlem, Rotterdam
  • Mbo-instellingen: ROC NOVA College Haarlem, Albeda College Rotterdam, ROC Zadkine Rotterdam
  • Werkveld lokale zorg- en welzijnswerk: Streetcornerwork/De Volksbond, DOCK, Kenter jeugdhulp, Flexus jeugdplein (nu: Enver)

Lees meer over dit project  op de website van Op Weg naar Volwassenheid. Eindproducten van dit project zijn te vinden op de website van Inholland:  

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.