Home / Bijeenkomsten / Werksessie ‘Beter zicht op ongelijkheid in de MRA’

Werksessie ‘Beter zicht op ongelijkheid in de MRA’

24 okt 2022

14:00-17:00 uur; locatie: OBA Oosterdok.

Op 24 oktober organiseert het Kenniscentrum Ongelijkheid een bijeenkomst waarbij het dashboard Ongelijkheid in de stad centraal staat. De bijeenkomst heeft de vorm van een informele werksessie, waarbij de aanwezigen nader kennis kunnen maken met (het gebruik van) het dashboard. Aanmelden voor het evenement kan via dit formulier.

Uitnodiging

Het Kenniscentrum Ongelijkheid heeft een dashboard ‘Ongelijkheid in Amsterdam’ laten ontwikkelen waarbij een groot aantal gegevens over ongelijkheid in de Metropoolregio Amsterdam wordt ontsloten. Op dit moment bevat het dashboard gegevens over onderwijs, gezondheid en welzijn, werk en inkomen en wonen. Het dashboard is te raadplegen via Dashboard Ongelijkheid in Amsterdam (ongelijkheidincijfers.amsterdam).  
Het Kenniscentrum Ongelijkheid nodigt u uit om op 24 oktober 2022 kennis te maken met het dashboard in een werksessie, waarin we ook met elkaar spreken over de wensen en mogelijkheden voor de doorontwikkeling van het dashboard. Via deze bovenstaande kunt u zich aanmelden. Wij ontvangen uw aanmelding graag voor 18 oktober 2022. 
 
Voor wie is de werksessie bedoeld? 
Het dashboard ‘Ongelijkheid in Amsterdam’ is gemaakt voor onderzoekers, beleidsmakers, praktijkprofessionals en andere geïnteresseerden die zich bezig houden met het vraagstuk van ongelijkheid in Metropool Amsterdam. In de werksessie op 24 oktober kunnen zij nader kennismaken met de verschillende mogelijkheden van het dashboard en gaan we met elkaar in gesprek over wensen en mogelijkheden voor de verdere doorontwikkeling van het dashboard. Alle deelnemers wordt verzocht hun eigen laptop mee te nemen!

Programma
13u45 Inloop met koffie en thee
14u00 Welkom en introductie op de bijeenkomst door Louise Elffers, directeur Kenniscentrum Ongelijkheid
14u15 Gebruikersinstructie op het dashboard ‘Ongelijkheid in Amsterdam’
14u30 Aan de slag met het dashboard: interactieve werksessie waarin deelnemers aan de slag gaan met het dashboard
15u00 Pauze
15u15 Delen eerste ervaringen en bespreken wensen en mogelijkheden voor de doorontwikkeling van het dashboard
16u00 Afsluiting en borrel
17u00 Einde
 
Locatie
OBA Oosterdok
Ruimte Heren/Singelzaal
6e verdieping
Oosterdokskade 143
1011DL Amsterdam
 
Meer over het dashboard Ongelijkheid in Amsterdam
De  VU heeft in samenwerking met de Erasmus Universiteit een dashboard ‘Ongelijkheid in Amsterdam’ ontwikkeld. Coen van de Kraats (VU), Helen Lam (EUR) en Bastian Ravesteijn (EUR) werkten aan een interactief en toegankelijk instrument met beschrijvende cijfers over wonen, gezondheid en zorg, werk en inkomen en onderwijs. In het dashboard worden de omstandigheden waarin iemand opgroeit verbonden aan uitkomsten op het gebied van wonen, gezondheid en zorg, werk en inkomen en onderwijs. Op die manier krijgen we beter zicht op de ontwikkeling van ongelijkheid gedurende de levensloop.
 
Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Katja Korte via k.korte@kenniscentrumongelijkheid.nl

Wij zien er van harte naar uit om u te mogen verwelkomen op 24 oktober!

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.