Home / Bijeenkomsten / Eindejaarsconferentie

Eindejaarsconferentie

12 dec 2023
19:30 -22:00
De kracht van kennis

De kracht van kennis

Graag nodigen wij iedereen van harte uit voor onze conferentie ‘De kracht van kennis’ op 12 december 2023 van 19.30 uur tot 22.00 uur in Pakhuis de Zwijger. Een avond over de verbindende kracht van kennis. Hoe kan het de kloof tussen de systeem- en leefwereld helpen verkleinen?

Ongelijkheid bestrijden met de kracht van kennis 
We kijken terug op de oogst van de eerste drie jaar van het Kenniscentrum Ongelijkheid: welke nieuwe kennis, verbindingen en perspectieven hebben we ontwikkeld? Samen met betrokken onderzoekers, beleidsmakers, praktijkprofessionals en bewoners staan we stil bij de waarde van deze brede oogst én kijken we vooruit hoe het nog beter kan. 

Tijdens de conferentie gaan we met elkaar in gesprek over de verbinding tussen wetenschappelijke kennis, beleidsinzichten en praktijkervaringen van professionals en bewoners in de stad. Hoe zorgen we dat we deze optimaal benutten en verbinden om ongelijkheid effectiever te kunnen bestrijden?  

We hebben een mooi programma met een inspirerende keynote speech van politiek filosoof Femke Kaulingfreks en een panelgesprek over hoe we systeem- en leefwereld dichterbij elkaar kunnen brengen. Wat is nodig om de kracht van kennis te ontsluiten en te implementeren in beleid waarmee we ongelijkheid kunnen bestrijden? Ook is er voldoende ruimte voor ontmoeting en onderlinge interactie, waaronder in break-out groepjes. We sluiten de avond af met een borrel om te proosten op de eerste drie jaar Kenniscentrum Ongelijkheid: op naar meer!  

Voor wie organiseren we deze bijeenkomst?  
Iedereen die geïnteresseerd is in het Kenniscentrum Ongelijkheid, betrokken is bij het bestrijden van ongelijkheid in Amsterdam of meer wil weten over onze programma’s en partners, is van harte welkom! Deelname is kosteloos. 

Locatie 
Pakhuis de Zwijger  
Piet Heinkade 179 
1019 HC Amsterdam 
Tijd: 19.30 uur tot 22.00 uur  

Meer informatie over het programma wordt bekendgemaakt op de aanmeldpagina.

Schrijf je nu in via onderstaande link en reserveer je plek voor deze inspirerende conferentie.
https://dezwijger.nl/programma/de-kracht-van-kennis

Lees het eindrapport:

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.