Home / Bestaans(on)zekerheid in de stad

Bestaans(on)zekerheid in de stad

Wooncrisis, energiecrisis, zorgcrisis… De bestaanszekerheid van veel mensen komt onder druk te staan. In de regio Amsterdam is duidelijk te zien hoe bestaande en nieuwe ongelijkheden steeds groter worden. Wie kan alle rekeningen nog betalen. Het Kenniscentrum Ongelijkheid organiseert deze avond een bijeenkomst rondom het vraagstuk bestaanszekerheid. Hoe staan zekerheid en onzekerheid in de stad tegenover elkaar? En hoe kan het Kenniscentrum bijdragen aan het verkleinen van deze ongelijkheid?

Op 13 december 2022 was de eindejaarsconferentie van het Kenniscentrum Ongelijkheid in Pakhuis de Zwijger. Onderzoekers, beleidsmakers, praktijkprofessionals en bewoners van de stad gingen in gesprek om dieper in te gaan op de verschillen in bestaans-(on)zekerheid, die steeds groter worden. Bekijk de opname van de conferentie hier op de website van Pakhuis de Zwijger.

De Jonge Reporters maakten voor het Kenniscentrum een straatreportage over wat bestaans(on)zekerheid en ongelijkheid voor bewoners van Amsterdam betekent. Bekijk de reportage in de video hieronder.

Video: De Jonge Reporters | © Alle Rechten Voorbehouden

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.