Home / Bijeenkomsten / Slotsymposium programma ‘Een onzeker bestaan in de stad’

Slotsymposium programma ‘Een onzeker bestaan in de stad’

18 jan 2024
14:00 -17:00
Direct Naar publicatie

Een zeker bestaan begint bij een betrouwbare overheid

Iedereen heeft het erover en wil er wat aan doen: bestaansonzekerheid. Maar wat zeggen mensen die dit treft er zelf over? Kan de overheid hun vertrouwen nog krijgen? En kunnen we elkaar ook zonder overheid meer helpen? 

Graag nodigen we je uit voor het symposium ‘Een zeker bestaan begint bij een betrouwbare overheid’. We presenteren in deze bijeenkomst het e-magazine met de bevindingen uit het Amsterdamse programma Een (on)zeker bestaan in de stad van het Kenniscentrum Ongelijkheid. Daarin zetten we de cijfers op een rijtje, bevragen we mensen zelf, en kijken we hoe het beter kan. Thema’s zijn: de rol van levensgebeurtenissen, cumulatie van ongelijkheden, geld en werk, instantiekapitaal (of dealen met instanties) en verlies van vertrouwen. We zullen het magazine met aanbevelingen overhandigen aan wethouders Marjolein Moorman en Rutger Groot Wassink van de Gemeente Amsterdam en sluiten af met een panelgesprek waarin Esmah Lahlah (Tweede Kamer GL/PvdA), Peter Heijkoop (wethouder Dordrecht/CDA) en Tim Versnel (wethouder Rotterdam/VVD) deelnemen.

Met Marcel Ham (Tijdschrift Sociale Vraagstukken) als dagvoorzitter, programmaleiders Aisa Amagir (HvA) en Monique Kremer (UvA), Laura Michon & Hetty van Kempen (O&S), Josien Arts (UvA), Cora van Horssen (Nibud), Vasco Lub (zelfstandig onderzoeker) en ervaringsdeskundigen van Meetellen in Amsterdam.

Datum: Donderdag 18 januari 2024

Tijd: Inloop vanaf 13:45 uur. 

Symposium van 14:00-17:00 uur.

Na afloop netwerken met hapjes en drankjes.

Locatie: Hogeschool van Amsterdam, Kohnstammhuis, Kohnstammzaal (9e etage)

Wibautstraat 2-3, 1091 GM, Amsterdam

Meer informatie over het onderzoeksprogramma kun je hier vinden.

Bekijk de publicatie: https://www.kenniscentrumongelijkheid.nl/kennisproduct/een-onzeker-bestaan-in-de-stad

Houd onze website of LinkedIn in de gaten voor updates over het programma en de sprekers.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan.

Op dit moment zijn alle plaatsen bezet, maar mocht er een plek vrijkomen, nemen we graag contact met u op. Laat uw gegevens achter, en we houden u op de hoogte.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.