Home / Over ons / Wie we zijn / Mireille van Twuijver

Mireille van Twuijver

Ik geef graag een stem aan mensen die niet gehoord of gezien worden, zowel met behulp van onderzoek als in het dagelijks leven.
Programmacoördinator Kennisontwikkeling
Betrokkenheid

Waarom ben je hier komen werken?

Mijn moeder is als kind met haar zus en moeder na de internering door Japan vanuit Indonesië naar Nederland gekomen. Zonder spullen en zonder opleiding. Deze achtergrond heeft ook mij gevormd: ik probeer altijd alles vanuit meerdere perspectieven te bezien en me bewust te zijn van mijn eigen privileges. Ik geef graag een stem aan mensen die niet gehoord of gezien worden, zowel met behulp van onderzoek als in het dagelijks leven. Ik draag daarom graag bij aan het beschrijven, begrijpen en bestrijden van ongelijkheid. Zowel in mijn rol als coördinator van onderzoeks- en ontwikkelprojecten bij het Kenniscentrum als in mijn rol als docent in het basisonderwijs.

Wat is je ambitie bij het Kenniscentrum Ongelijkheid?

Ik hoop dat we met de resultaten uit onderzoek vooral de stápeling van ongelijkheid over de verschillende levensdomeinen beter kunnen beschrijven en begrijpen en helpen aanpakken: hoe hangt de ongelijkheid in het onderwijs bijvoorbeeld samen met gezondheid? Die domeinoverstijgende blik is echt de toegevoegde waarde van het Kenniscentrum. Hiermee doorbreken we de heersende neiging om alles vanuit bestaande structuren en systemen te bezien in plaats vanuit de realiteit van bewoners.

Waar ben je het meest trots op als je kijkt naar wat het Kenniscentrum al heeft bereikt?

Het meest trots ben ik op de verbinding tussen onderzoek, beleid en praktijk, en daarmee het grote netwerk dat het Kenniscentrum heeft opgebouwd met onderzoekers, bewoners van Amsterdam en medewerkers en bestuurders van de gemeente. Ik zie iedereen met enorm veel gedrevenheid en professionaliteit werken!

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan