Home / Over ons / Wie we zijn / Amalia Deekman

Amalia Deekman

Programmacoördinator Kennisontwikkeling
Betrokkenheid

Waarom ben je hier komen werken? 
Na 16 jaar senior onderzoeker bij het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, wilde ik verandering en verfrissing van mijn professionele koers. Daarnaast wil ik meer tijd om mijn promotieonderzoek als buitenpromovendus bij de UvH een boost te geven. Toen kwam het Kenniscentrum op mijn pad, dat moet wel serendipiteit zijn.  

Wat hoop je hier de komende tijd te kunnen doen?
De focus op ongelijkheid bestrijden in het dagelijkse bestaan van mensen die er last van hebben, door slim te werken met bestaande en nieuwe kennis, spreekt mij erg aan. Ik zie ongelijkheid als een ‘wicked problem’ waar je scherp naar moet kijken om te weten waar je op moet sturen om de effecten ervan voor mensen te kunnen bestrijden. Alle kennis -juist van mensen die de praktijk van ongelijkheid goed kennen- vind ik cruciaal.
De goede dingen consolideren en de focus scherp houden op waar het ons om gaat: onze missie en visie concretiseren is de rode draad daarbij. En natuurlijk doe ik dit graag samen met alle collega’s, programmaleiders en programmagroepen.

Contact opnemen? Stuur een e-mail naar a.deekman@kenniscentrumongelijkheid.nl

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in en kies zelf welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.