Op deze pagina kunnen onderzoekers, beleidsmakers en praktijkprofessionals die zich bezighouden met het onderzoeken en aanpakken van ongelijkheid met elkaar in contact komen door een berichtje te posten.
Bent u op zoek naar een expert op het gebied van ongelijkheid in een bepaald domein? Heeft u een specifieke kennisvraag, of bent u op zoek naar ervaringen met een bepaalde aanpak? Wilt u in contact komen met andere onderzoekers of professionals die zich bezighouden met dezelfde vraagstukken, wijken of doelgroepen? Laat een berichtje achter. Het bureau van het Kenniscentrum Ongelijkheid zoekt graag mee.
Woe 19 mei 19:30u, KVS Economencafé Inclusief Ondernemerschap
Zelfs in een hoogontwikkeld land als Nederland met een relatief egalitaire samenleving hebben we te maken met institutioneel racisme, discriminatie, het gebrek aan gelijke kansen en van ondervertegenwoordiging van groepen op strategische posities. Eén van de verklaringen hiervoor is dat de gevestigde orde het probleem niet (h)erkend of omdat ze in netwerken zitten met mensen die op hen lijken. Vanuit de overtuiging dat diversiteit en inclusiviteit in het bedrijfsleven positief bijdragen aan welvaart en innovatie, is het niet alleen sociaal, maar ook economisch gezien noodzakelijk om te investeren in een structurele aanpak waarin initiatieven van de grond komen voor een inclusieve, veilige leer- en werkomgeving, waarin iedereen kan meedoen en zich gewaardeerd voelt. Over hoe dit te bereiken spreken we op woensdag 19 mei met Ruben Brave (CEO Entelligence en Board Member Dutch Startup Association) en Erik Stam (hoogleraar strategie, organisatie en ondernemerschap aan de Universiteit Utrecht). De moderatie is in handen van Ruth Schipper (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat).
Het KVS Economencafé vindt online plaats via Zoom op woensdag 19 mei vanaf 19:30 uur. Aanmelden voor KVS-leden via office.kvs@dnb.nl. U ontvangt de Zoom link per email de dag voorafgaand aan het evenement.
Word jij enthousiast van onderzoek doen naar mogelijke ongelijkheid in de transitie van opleiding naar werk onder Amsterdamse jongeren van het mbo, hbo en wo? Misschien ben jij dan de aanstaande post doc onderzoeker die we zoeken! Zie onze vacature bij de VU:
https://werkenbij.vu.nl/ad/post-doc-kenniscentrum-ongelijkheid-project/algwsx
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:
Naam: Jos Akkermans
Functie: Associate Professor Duurzame Loopbanen en Organisatiegedrag
Telefoonnummer: +31 20 598 2256
E-mail: j.akkermans@vu.nl
LEVEN EN ZORGEN IN DE GROTE STAD – SYMPOSIUM
Hoe kan de zorg thuis beter aansluiten op het leven in de superdiverse stad? Waarom ervaren sommige mensen grotere afstand tot de zorg? Wat is er nodig om deze afstand te overbruggen en zo crisissituaties te voorkomen?
Op 18 maart gaan we hierover in gesprek bij Pakhuis de Zwijger. Vanuit het Ben Sajet Centrum presenteren we het magazine ‘Leven en zorgen in de grote stad’ met daarin onderzoeksresultaten, columns en ervaringen. Tijdens deze middag delen onderzoekers, professionals en ervaringsdeskundigen hun verhaal. We kijken daarbij naar de zorg voor ouderen én voor mensen met een verstandelijke beperking.
Meld je gratis aan via de website van Pakhuis de Zwijger. Dit kan voor zowel het fysiek als online bijwonen van de middag. We kijken er naar uit je te zien!
https://dezwijger.nl/programma/leven-en-zorgen-in-de-grote-stad