Wat is een wijkwerkplaats?

Een wijkwerkplaats is een plek voor bestaande initiatieven en organisaties uit het stadsdeel. Het doel is om te leren over hoe ongelijkheid daar wordt aangepakt. Alle initiatieven die meedoen, werken aan een vraag. Deze vraag gaat over hoe bewoners ongelijkheid zien en voelen, en hoe dit wordt aangepakt. De initiatieven en organisaties werken samen met partners uit de praktijk en de wetenschap. Het Kenniscentrum Ongelijkheid organiseert samen met de initiatieven en organisaties bijeenkomsten, om de kennis en de ervaringen met en buiten het stadsdeel te delen. 

Bijeenkomsten om meer te leren over de wijkwerkplaatsen

Het Kenniscentrum Ongelijkheid organiseert twee bijeenkomsten voor mensen die mee willen doen in de wijkwerkplaatsen. Tijdens de bijeenkomsten wordt uitgelegd wat de wijkwerkplaatsen zijn en hoe je je kunt aanmelden. Ook kun je vragen stellen.

28 juni 2022 – 11:00 uur

  • Bijeenkomst met lunch in ‘De Wachter’
  • Wolbrandtskerkweg 54, Amsterdam (Nieuw-West)

4 juli 2022 – 11:00 uur

  • Bijeenkomst met lunch in ‘New Metropolis’
  • Bijlmerplein 876, Amsterdam (Zuidoost)     

Aanmelden voor bijeenkomst

Kom langs bij een van de bijeenkomsten! Meld je voor de wijkwerkplaats in Nieuw-West aan via deze linkAanmelden kan tot 26 juni 2022. Voor de wijkwerkplaats Zuidoost kun je je aanmelden via deze link. Aanmelden kan tot 1 juli 2022. 

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kun je bellen of mailen naar: 

Nieuw-West

Zuidoost