Welke leerkracht woont of werkt nog in de stad?

Amsterdam heeft te maken met grote tekorten in het basisonderwijs. Ondertussen wordt het voor veel mensen steeds lastiger een passende, betaalbare woning in Amsterdam te vinden. Het aantal leerkrachten dat in Amsterdam woont en werkt, neemt de laatste jaren af. Een toenemend aantal jonge leraren woont nog thuis. De uitdaging om een toekomstbestendige woning te krijgen in Amsterdam, maakt de uitdaging van het basisonderwijs niet kleiner.

Op 25 januari presenteren we de uitkomsten uit ons onderzoek ‘Wie woont of werkt nog in de Stad?’ naar de rol die de woningmarkt speelt in het lerarentekort. We bundelen de resultaten uit interviews met docenten en pabo-studenten, belichten de belangrijkste data-trends en vertonen de première van de documentaire ‘Kan Juf of Meester nog in de Stad blijven wonen?’. De onderzoeksresultaten overhandigen we aan wethouder Marjolein Moorman van Gemeente Amsterdam. Een avond met nieuwe resultaten, film en bovenal een open gesprek over uw ervaringen en oplossingen over hoe we het wonen en werken voor leerkrachten mogelijk houden in Amsterdam.

Datum: donderdag 25 januari 2024
Tijd:            17.00 uur – 19.00 uur | Inloop vanaf 16.30 uur met hapjes en drankjes & borrel na afloop
Locatie:Calvijn College | Pieter Calandlaan 3, 1065 KH, Amsterdam

Je kunt hier meer lezen over het onderzoeksprogramma.

De UvA en HvA organiseren deze bijeenkomst samen met OCO (Onderwijs Consumenten Organisatie). Deze Amsterdamse organisatie informeert en adviseert al bijna twintig jaar ouders, leerlingen en studenten over hun rechten en plichten in het onderwijs.

Voor meer informatie over het event, klik hier. Ben jij er 25 januari bij? Meld je dan hier aan. Deze link mag worden gedeeld, dit evenement is voor iedereen toegankelijk.